CEPA a obţinut calitatea de membru al EURAD

Contribuind la dezvoltarea platformei preventive, la reducerea dificultăţilor persoanelor, a familiilor şi a societăţii în general, care sunt afectate de fenomenul drogurilor, prin promovarea unor politici cuprinzătoare, echilibrate şi integrate, între reducerea cererii şi a ofertei de droguri ilicite, cu accent pe prevenire şi tratament.

Respectăm faptul că pe plan internaţional există importante diferenţe istorice, culturale şi sociale care au impact asupra modului în care vorbim despre droguri şi politica în domeniul drogurilor. Respectăm faptul că oamenii intră în acest domeniu politic cu motive, experienţe şi perspective foarte diferite.

EURAD este o fundaţie europeană nonprofit în domeniul drogurilor care pledează pentru o politică de droguri orientată spre prevenire şi recuperare la nivel naţional şi internaţional. Este o reţea de ONG-uri care caută o abordare a problemei drogurilor care subliniază importanţa prevenirii şi recuperării. Reprezinta membrii la nivelul UE şi al ONU.

Misiunea EURAD este de a reduce povara persoanelor, a familiilor şi a societăţii în general prin promovarea unor politici cuprinzătoare, echilibrate şi integrate. Caută să reducă cererea şi oferta de droguri ilicite prin prevenirea (inclusiv aplicarea legii) dar şi prin servicii de tratament.

EURAD a fost lansat printr-o conferinţă de presă în Parlamentul European de la Strasbourg, la 25 octombrie 1988. O reuniune constituţională a fost convocată în perioada 7-9 aprilie 1989 la Berlin, finanţată de Comisia Europeană, formând oficial EURAD.

ro_RORomanian