YODA Workshop în Anvers, Belgia

În perioada 1-4 septembrie 2016, 29 de membri şi activişti din organizaţiile YODA s-au reunit la Anvers pentru ateliere de lucru privind tinerii care consumă droguri şi probleme legate de acest subiect, cum ar fi lipsa de adăpost şi serviciile sociale.

Gazdă a fost Clinica Liberă, care funcţiona la Anvers începând cu anii ‘70, şi centrul său specializat Plug-INN, care se concentrează exclusiv pe persoane sub 26 de ani. Clinica gratuită şi Plug-INN oferă o varietate de servicii, de la schimbul de ace la asistenţa medicală şi socială şi include tratamentul de substituţie cu opioide.

În cadrul seminarului au fost discutate proiecte europene care vor fi implementate în 2017 în fiecare ţară, mai ales cele privind schimbul de seringi şi camerele de injectare. În viitorul apropiat, Belgia urmează să achiziţioneze şi să amplaseze în principalele oraşe automate de seringi.

Participanţii au venit din 11 ţări şi organizaţii diferite: Clinica gratuită din Belgia, CEPA din România, SSDP UK din Marea Britanie, Juventas din Muntenegru, HIDE din Ungaria, Re Generation din Serbia, SIN din Polonia, Aksion + din Albania, Liberty 420 din Bulgaria, Labirynth din Kosovo şi HOPS din Macedonia.

ro_RORomanian